Blog

Naše začátky

18.05.2012 21:26

V roce 2010 jsem začínala s jedním úlem, který jsem si (k hrůznému zjištění ostatních) natřela na oranžovo. Prý je to úl jak z cirkusu, ale je krásný, že :o) Lukys na to vyrobil podtavec a Zbyňa mi věnoval první osadníky - roj. Oběma díky :o) Po první sezoně jsem odebrala asi 4 plásty s medem, a protože jsem neměla medomet, tak jsme doma med vymačkali ručně :o)

Tento úl je od pana Trundy, RM39x24, zateplený. Nevýhodou je, že po druhé zimě se začíná rozpadat (v rozích se odchlipují destičky).

A tady jsou moje první včeličky - jedna druhou pusinkuje :o)

Po roce jsme si s Lukym pořídili další 4 úly, které jsme si nechali vyrobit v Boleradicích. Lukys k tomu opět vyrobil podstavec, ale tentokrát se stříškou (to je včelí luxus:o) Navíc barvu tentokrát kupoval Lukys, tak se držel decentnějších tónů :o)

No a tady už jsou plně obsazené - včelky jsme dostali od místních včelařů (roje od p. Nevídala a p. Kaně a oddělky od p. Lengála, za což všem velmi děkujeme). Z těchto včelstev se nám podařilo vytočit trošku medu v medometu, který nám půjčil Zbyňa :o)

Celkový pohled na včelnici na jaře 2012:

To je prozatím vše, přátelé :o)

Jakmile budeme mít další fotky o rozšiřování, dám je sem :o)

Zprovoznění internetových stránek :o)

18.05.2012 19:27

Přeji pěkný podvečer :o)

Dnes, 19. 5. 2012, oficiálně spouštím internetové stránky o včelkách. Ráda bych zde uváděla aktuality ze včelnice, kterou máme s Lukym v naší obrovské nádherné zahradě :o)